21.apr.2008

Har vært utrolig treg til å blogge i det siste. Uka etter at vi kom hjem har gått så fort. Lovet dere å fortelle hvordan vi hadde det så her kommer en slags dagbok og bilder fra turen. 

PARIS.

Dro til Kalbakken på mandag og overnattet der. Sto opp i 10 tiden tirsdag, spiste frokost. Tok bussen til Gardermoen 12.30. Sjekket inn bagasjen og tittet i tax-free butikkene, spiste lunsj mens vi ventet på flyet skulle gå.
Vi kom frem til hotellet i 20.30 tiden på kvelden. Slappet litt av før vi gikk ut og spiste middag. Tilbake på hotellet og la oss i 23 tiden.
Onsdag sto vi opp rundt 08,spiste frokost og tok metro`n til sentrum 10 tiden. paris 16april 001 Dro til Triumfbuen først, det var  vindeltrapp med 284 trapper til toppen. Tok det med ro oppover men klarte å komme til toppen tross min høydeskrekk. Nydelig utsikt over hele byen med Eifeltårnet og Chanse Elysee.paris 16april 017paris 16april 010

Etterpå gikk vi nedover hovedgata og tittet litt i butikker. Gikk på en liten kafe/restaurant og spiste baguett og drakk cola. Gikk bort til Eifeltårnet og stilte oss i kø. Tok den korteste køen og etter 3 kvarter skjønte vi hvorfor den var kort. Det var BARE trapper opp i tårnet. Men pytt,pytt det var jo bare 328 trinn opp til 1.avsats.Merket at jeg hadde glemt astma-medisinen hjemme men tok det med ro, stoppet og pustet litt underveis. Vel oppe var det flott utsikt der også.paris 16april 033Litt av køen ved heisen.paris 16april 036paris 16april 037
utsikt over Parc de Mars.                   utsikt over byen og hotel invalides.

Etter eifeltårnet tok vi metro mot latinerkvatralet og spiste middag. Drog tilbake til hotellet i 20 tiden og skrev ut kort på fotoprinter.  Hadde tenkt å dra ned til sentrum igjen men orket ikke. Så det ble en liten tur i kvartalene rundt hotellet og poste korta. La oss tidlig.
Torsdag sto vi opp rundt 8,dusjet og spiste frokost. Tok metron til Louvre.paris 17april 046paris 17april 048Var der i flere timer og da hadde vi ikke sett halvparten en gang. Det er enormt stort og mye å se på. Måtte selvfølgelig se maleriet av Mona Lisa. Det var ikke så stort som en forestiller seg men tydelig populært for bare rundt det bildet var det hvertfall 6 sikkeretsvakter.paris 17april 052paris 17april 071 Denne mannen og bord-platen er laget av tegnestifter. Helt fantastisk kunstverk med klare detaljer.
Etterpå gikk vi og spiste lunsj, baguett med brus til. Handlet noen gaver på H&M, Yves Rocher, og tittet i andre butikker.
Var også innom Notre Dam.paris 17april 072paris 17april 079 Nydelig vindusrosett øverst i kirken.paris 17april 086 Et av mange steder det var mulighet for å tenne lys.
Vi gikk som vanlig til latinerkvartalet og spiste middag denne kvelden også. Likte oss godt der,små og trivelige spisesteder.
Denne dagen dro vi tidlig tilbake til hotellet og slappet av før vi dro ned igjen til Moulin rouge, måtte få med den også. paris 17april 091  Etterpå dro vi til Sacre Sour, en fin kirke på en høyde. Det var en liten bane som gikk opp men der var det kø så vi gikk opp.Tok det med  ro og kom oss opp alle 300 trappene. Skal si vi fikk trim i alle trappene disse dagene, det ble gjennomsnitt 30.000 sktitt pr. dag.paris 17april 101 Det regnet litt denne kvelden så vi dro tilbake til hotellet 22 tiden.
Fredag var den store shopping og glanedagen. Måtte gå i den gata hvor alle motehusene ligger. Der var det mye lekkert til utrolig høy pris. Hadde ikke råd til å gå inn i butikkene engang, men tittet i  utstillings-vinduene og der kostet det ikkke noe å se.paris 18april 105 Hva med en kjole til nesten 30.000,-??Eller sko til 15.000,-?paris 18april 103Eller en liten veske til 7000,-??? Ikke akkurat noe for min lommebok men artig å ha sett butikkene da.
Spiste lunsj, handlet litt gaver før vi gikk til place de concorde, tok noen bilder:   paris 18april 110paris 18april 111paris 18april 118paris 18april 120Syns dette "regnantrekket" her var litt snedig, bare 10.000,- for shorts og jakke!!
Dro tilbake på hotellet i 17 tiden, jeg sov 1 times tid. Tok metron til triumfbuen og tok bide av den i flombelysning. Dro til eifeltårnet også. Fikk sett lysene som blinket oppover, var nydelig.paris 18april 139paris 18april 134paris 18april mob3 Det siste bildet er tatt med mobilen min. Ble ganske bra syns jeg.
Tilbake på hotellet begynte vi å pakke sammen koffertene. Dagene gikk fort syns jeg men vi hadde det kjempefint og fikk sett det vi ville. Slappet skikkelig av selv om vi var på farten hele dagen.

Lørdag var det hjemreise og vi dro fra hotellet 7.15 tiden. Da hadde vi god tid til flyplassen. Fikk sjekket inn bagasjen og kjøpt oss litt frokost. Handlet de siste gavene på flyplassen. Ca klokken 12.30 landet vi på Gardermoen. Gikk greit å få  bagasjen. Tok bussen kl. 14 til Kalbakken. Slappet av, spiste pølser sammen med mamma før vi dro. Kjørte henne til Ås, var i Halden ca.19.30 tiden. Bestilte pizza og spiste sammen med Helene og Stian før vi tok med vov hjem..

5 kommentarer

minsky

27.apr.2008 kl.16:06

Oioioi,hørtes slitsomt ut med alle de trappene,men guri dere har fått med deremye fint av serverdigheter da! Morsomt å ha sett! Koselig å lese om turen også. Glad i dere.klem

Laila Birgitte

27.apr.2008 kl.16:40

Ja,det var litt tungt med trappene men valgte det jo selv da. Flott tur. Glad i dere også, Minsky.
Klem

Cecilie

27.apr.2008 kl.18:37

Så fint innlegg om Paris turen deres,virket som dere har hatt en fin tur...
Ble en del trappegåing skjønner jeg....men det var vel verdt det når dere kom opp!!!
Ser jo så flott ut med bilde av Eifelltårnet by night......fristende..!!
Det er morro å reise ihvertfall....
Kos

Laila Birgitte

27.apr.2008 kl.21:31

Takk. Ja,vi koset oss. Var flott utsikt både fra Eifeltårnet og Triumfbuen. Gøy å reise. Allerede begynt å tenke på tur i sommer...har litt lyst å dra til London...Dere skal jo snart på tur dere også..
Klem

Camilla

07.mai.2008 kl.20:32

Så morro å få lese om turen:)
Masse fine bilder, takk for titten!
Så ut som en knallfin tur!

Skriv en ny kommentar

Laila Birgitte

Laila Birgitte

44, Sarpsborg

Jeg er en dame på 44 år, gift med Ketil som jobber i NRK Østfold. Jeg jobber i bakeri, pakker finvarer til sykehus,egne utsalg osv.Har to nydelige "barn", Helene på 19 år som bor hos pappa`n sin i Halden.Hun jobber på giraffen hvor de selger barneklær.Jon på 15 år bor hos oss. Han går siste året på ungdomsskolen.På fritiden spiller han hockey i Halden,HEIA COMET!

Kategorier

Arkiv

hits